Spalio 1-ąją pasibaigė Lietuvos moterų pirmosios lygos 6-asis turas, po kurio paaiškėjo pirmenybių pusfinalio dalyvės.
Rytų zonoje pirmą vietą užėmė Vilniaus MFA „Žalgiris-2“ komanda (12 taškų), o antrą vietą – Vilniaus FM komanda (11 t.). Į pusfinalį nepateko Ukmergės SC-„Keliai“ (10 t.) ir Nemenčinės „Rūta“ (1 t.).
6 ture Ukmergės SC-„Kelių“ komanda namie 6:1 nugalėjo „žalgirietes“, o dubliais išsiskyrė Simona Bagavičiūtė ir Paulina Potapova. Nors ukmergiškės Rytų zonoje buvo rezultatyviausia ekipa, joms kelią į pusfinalį užkirto „Rūtos“ ir Vilniaus FM lygiosios 4:4. Pastarosios dvikovos heroje tapo Aksinija Neznamova, pelniusi hetriką.
Vakarų zonoje po lygiai 14 taškų surinko Tauragės VJSM ir Alytaus SRC-MFK, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio tauragiškės pelnė pirmą vietą. Trečią vietą Vakarų zonoje užėmė Kauno FM (6 t.), ketvirtą – Vilkaviškio „Šešupė-Čyčkai“ (0 t.).
6 ture tauragiškės anksti įsiveržė į priekį po Skaistės Bajorinaitės įvarčio ir 3:0 pranoko Kauno FM. Alytiškės sutriuškino 6:0 Sūduvos atstoves, o 4 įvarčius pelnė Indrė Momeniškytė, po 1 Domantė Grėbliūnaitė ir Danielė Svirnelytė.
Pusfinalių dvikovos surengtos spalio 6 dieną. Ukmergės miesto stadione nuo 17 val. susikovė Tauragės VJSM ir Vilniaus FM , rezultatu 5:2 nugalėjo Vilniaus FM. o Kauno NFA stadione nuo 14 val. vyko MFA „Žalgirio-2“ ir Alytaus SRC-MFK dvikova.Kuria po atsilikimo 0:1 išplėšė pergalę Alytaus SRC-MFK 2:1 įvarčius pelnė Odeta Kalendauskaitė ir Ieva Abromaitytė.
Ukmergėje spalio 8-ąją buvo surengtos Lietuvos moterų Pirmosios lygos finalinės rungtynės, kuriose paaiškėjo pirmenybių prizininkės.
Rungtynėse dėl bronzos medalių susirungė Tauragės VJSM su Vilniaus MFA „Žalgirio“ dublerėmis. Vilnietės laimėjo dvikovą rezultatu 5:0, o dublius pelnė Ugnė Lazdauskaitė ir Erika Šupelytė, kartą pasižymėjo Paulė Milkintytė.
Rungtynėse dėl aukso medalių tarp Alytaus SRC-MFK ir Vilniaus FM įvartis krito tik 84 minutę. Odetos Kalendauskaitės tikslus smūgis leido alytiškėms iškovoti pirmenybių trofėjų bei teisę kitąmet žaisti Moterų A lygoje.
„Šis turnyras įsimins tuo, kad Alytus pirmą kartą istorijoje iškovojo auksą moterų I lygos varžybose. Lemiamas įvartis buvo pelnytas, kai raginama trenerių ir komandos draugių prasmūgiavau iš toli“, – pakomentavo Odeta Kalendauskaitė.
Po rungtynių įvyko komandų apdovanojimų ceremonija. Individualūs prizai buvo įteikti 5 žaidėjoms. Geriausia pirmenybių vartininke pripažinta Kamilė Aleksonytė (Alytaus SRC-MFK), gynėja – Viktorija Magalinskaja, sauge – Domantė Grėbliūnaitė (Alytaus SRC-MFK), puolėja – Gabija Gedgaudaitė. Rezultatyviausia Pirmos lygos žaidėja tapo Karolina Zelbaitė (15 įvarčių).