„Akvilės“ lygoje sužaistas priešpaskutinis turas prieš pirmojo etapo pabaigą. Jau dabar yra aiškios 5 komandos, kurios pateks į stipresnę C grupę antrajame etape, o dėl paskutinės vietos kovoja trys komandos.

Tradicinėje „Akvilės“ lygos apžvalgoje – apie fantastišką Alytaus „RKL-GUT.LT“ ir šios komandos krepšininkės Akvilės Vitunskaitės pasirodymą, pergalių serijas ir turnyrinę lentelę.

Pergalių serija. Kauno KM „Aisčių“ komanda 64:57 svečiuose įveikė Marijampolės „Kolegija-Sudūvį“ ir iškovojo jau devintąją pergalę iš eilės. Kaunietės turi identišką pergalių ir pralaimėjimų balansą su Alytaus „RKL-GUT.LT- (abi po 10-1). Geresnį tarpusavio rungtynių taškų balansą turi Alytiškės (+13), tad jeigu kitame ture pergales iškovos abi komandos, tuomet po pirmojo „Akvilės“ lygos etapo „RKL-GUT.LT“ ir liks pirmoje A grupės vietoje.

Nesustabdoma. Vilniaus „Svajos“ komanda ir toliau nepralaimi „Akvilės“ lygoje. B grupėje vilnietės 76:59 patiesė Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ ekipą ir iškovojo jau devintąją pergalę iš tiek pat galimų. Nugalėtojoms Reda Kontvainytė pelnė 20 taškų ir surinko 30 naudingumo balų, o Irina Michailova įmetė 18 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Rekordų rungtynės. Sekmadienį Alytuje vietos „RKL-GUT.LT“ iškovojo įspūdingą pergalę mače su „Jonava“ rezultatu 120:24 ir pagerino krūvą „Akvilės“ lygos rekordų. 96 taškų skirtumas tarp komandų – didžiausias „Akvilės“ lygos istorijoje. Alytiškės užfiksavo antrus metus gyvuojančios lygos pelnytų taškų (120), naudingumo balų rekordą (175), perimtų kamuolių (30) ir atliktų rezultatyvų perdavimų (38) rekordus.

Tuo metu „Jonavos“ krepšininkės fiksavo lygos antirekordus. Jos įmetė mažiausiai taškų (24) ir surinko mažiausiai naudingumo balų (-22) bei pakartojo atkovotų kamuolių antirekordą (23).

Turo žaidėja. Praėjusią savaitę ryškiausiai spindėjo „RKL-GUT.LT“ krepšininkė Akvilė Vitunskaitė, kuri dominavo mače su Jonavos krepšininkėmis. Ji per 32 minutes pelnė 32 taškus (15/18 dvit., 2/3 baudos), sugriebė 16 ir perėmė 9 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą bei surinko 53 naudingumo balus. Ji pirmoji „Akvilės“ lygoje viršijo surinktų 50 naudingumo balų ribą ir pagerino Agnetos Kisielienės praėjusį sezoną užfiksuotą rezultatą (49).

Iki šio mačo Vitunskaitė vidutiniškai šį sezoną pelnydavo po 4 taškus ir surinkdavo po 4,6 naudingumo balo, tačiau po tokio galingo pasirodymo jos vidurkiai šoktelėjo iki 8,7 taško ir 12,7 naudingumo balo.

Turnyrinės lentelės situacija. „Akvilės“ lygos komandoms pirmajame etape liko sužaisti po 1-2 rungtynes. Į antrąjį etapą pateks visos komandos, tačiau trys geriausios grupių ekipos žais C grupėje, o žemesnes vietas užėmusios ekipos grumsis D grupėje. C grupės komandos po kovų išsidalins vietas pirmajame šešete, o prie jų atkrintamosiose varžybose prisijungs dvi geriausios D grupės komandos.

A grupėje jau viskas yra aišku – pirmosios trys vietos nebesikeis. Jas užims Alytaus „RKL-GUT.LT“ (10-1), Kauno KM „Aisčiai“ (10-1) ir „LSU-Kaunas“ (7-4). Tuo metu „Jonava“ (4-7), Kauno SKK „Versan-KTU“ (4-7), Marijampolės „Kolegija-Sūduvis“ (3-8) ir Panevėžio „KKSC-Naftėnas“ (0-11) pateks į D grupę.

Iš B grupės komandų į C grupę tikrai pateks „Svaja“ (9-0) ir „Tiketa“ (6-3). Dėl paskutinės vietos stipresnėje grupėje kovos „Kibirkštis-VKM“ (4-5), DPV (3-5) ir KK „Patriotės“ (3-6). Tuo metu Vilniaus universiteto (1-7) komanda tikrai žais D grupėje.

Informacijos šaltinis: http://www.akvileslyga.lt/news-105633-alytuje-rekordu-virtine-ir-vitunskaites-naudingiausias-macas-lygos-istorijoje.html