Finalo ketvertu baigėsi moksleivių krepšinio lygos jaunių vaikinų U-18 čempionatas.

Alytaus SRC pirmoji komanda, treniruojama Sigito Krukio, rungtyniaujanti stipriausiame A divizione, reguliariame sezone iškovojo 13 pergalių ir patyrė 9 pralaimėjimus. Ketvirtfinalyje, kur kovojama iki dviejų pergalių, susigrumta su ambicinga Gargždų SM komanda. Serija laimėta 2-0. Tai garantavo kelialapį į finalo ketvertą, kuris vyko Kaune, A. Sabonio krepšinio centre.

Pusfinalio varžovas – A. Sabonio KC pirmoji komanda, kuriai klijuojama favoritų etiketė. Pusfinalio nugalėtojas nebuvo aiškus iki paskutinių rungtynių sekundžių. Sėkmė šį kartą buvo kauniečių pusėje, kurie laimėjo 77:73.

Alytiškių gretose nesustabdomas buvo Grantas Vasiliauskas, pelnęs 33 taškus. Lauryno Balkūno sąskaitoje – 11, Martyno Pocevičiaus – 9, Mato Sabaliausko – 8 taškai.

Kitame pusfinalyje Klaipėdos V. Knašiaus KM 63:59 nugalėjo Vilniaus KM-1.

Atkaklioje kovoje dėl bronzos alytiškiai 74:69 nukovė vilniečius. Komandą į priekį traukė Grantas Vasiliauskas, pelnęs 22 taškus, atkovojęs 18 kamuolių ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.

Mato Sabaliausko sąskaitoje – 16, Haroldo Roko – 14, Martyno Pocevičiaus – 12 taškų.

Finalą 74:64 laimėjo klaipėdiečiai.

Grantas Vasiliauskas pateko į finalinio ketverto simbolinį penketuką. Susumavus viso sezono rezultatus, jis tapo U-18 čempionato naudingiausiu žaidėju. Šį titulą Grantui pavyko pasiekti jau šeštą sezoną iš eilės.

Treneris Sigitas Krukis patenkintas sezonu ir pasiektu rezultatu: „Provincijos komandai vien tik patekimas į finalo ketvertą yra didelis pasiekimas. Mums pavyko užsikabinti medalius… Iki aukštesnės prabos skyrė vienas kitas nepataikytas metimas. Praeitą sezoną U-17 čempionate buvom pirmi. Reiškia, daugiametis darbas buvo kryptingas. Norisi palinkėti vaikinams rasti savo vietą ir vyrų krepšinyje.“